Duik- en Onderwatersport Vereniging Botlek
Vragen? Meer informatie? Mail dan naar: info@dovbotlek.nl
Vinzwemmen bij Orka '97

Locatie
Zwembad de Zuidplas, Sportlaan 3, Moordrecht

Trainingstijd
Elke woensdagavond van 20.00 uur tot 21.15 uur.

Trainer
Gerard Veurink

NOB Reglement vinzwemmen
Bekijk het reglement (pdf)

| Onderwatersporten | Onderwatervoetbal | Vinzwemmen | Onderwaterrugby |


Vinzwemmen

DOV Botlek, Spijkenisse kent een aantal leden die ook aan vinzwemmen doen. We hebben daartoe een samenwerking met Orka '97 uit Moordrecht.

Orka '97 is een zwemvereniging uit Moordrecht (Zuid-Holland). Eind 20e eeuw is een klein clubje leden begonnen met het vinzwemmen en inmiddels trainen er elke woensdagavond ongeveer 10 vinzwemmers. Er wordt actief deelgenomen aan de landelijke competitie. Orka '97 heeft een eigen set monovinnen, dus je bent van harte welkom om eens mee te trainen en het (mono)vinzwemmen uit te proberen.

VinzwemsterVinzwemmen is de snelste zwemsport waarbij er gebruik wordt gemaakt van zwemvliezen of een monovin. De vinzwemmer zwemt aan de oppervlakte met een snorkel of onder water. Een vinzwemmer kan grote snelheden bereiken. Vinzwemmen is daarom de snelste zwemsport!

De tijden die op de verschillende afstanden gezwommen worden zijn veel sneller dan van het gewone zwemmen. De gevorderde vinzwemmer zwemt met een grote monovin aan de voeten. De meeste vinzwemmers beginnen met gewone zwemvliezen omdat hiermee de techniek beter aan te leren is. De armen worden bij het vinzwemmen niet of nauwelijks gebruikt.

Bij de afstanden zonder perslucht dient de zwemmer de gehele afstand zijn adem in te houden en de afstand onder water af te leggen. Bij de persluchtafstanden wordt het persluchtflesje gestrekt voor gehouden, in het verlengde van het lichaam om maar zo gestroomlijnd mogelijk te zijn.

Meer weten over de sport vinzwemmen?
Bekijk dan: www.vinzwemmen.nl